تبلیغات

درباره ما

    دکتر عبداله دیدبان فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان و نوجوانان
    این سایت٬ محلی است جهت اطلاع رسانی علمی در مورد بیماریها بویژه بیماریهای غدد درون ریز از جمله اختلال رشد و سایر اختلالات مرتبط با غده هیپوفیز ٬ تیروئید٬ پاراتیروئید٬ استخوان (راشیتیسم)٬ غدد آدرنال (فوق کلیه)٬ دیابت بیمزه٬ دیابت شیرین( بیماری قند)٬ اختلالات بلوغ شامل بلوغ زودرس و تاخیر در بلوغ٬ ابهام تناسلی و همچنین در مورد اختلالات متابولیک ارثی (مادرزادی) و اکتسابی

نظرسنجي

    مطالب وبسایت را چقدر مفید می دانید؟

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 67
    کل نظرات کل نظرات : 119
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 10

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 154
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 179
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 21
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 17
    آي پي امروز آي پي امروز : 83
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 94
    بازدید هفته بازدید هفته : 1,268
    بازدید ماه بازدید ماه : 2,249
    بازدید سال بازدید سال : 52,521
    بازدید کلی بازدید کلی : 1,376,180

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 3.238.180.174
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز : یکشنبه 19 آذر 1402

مراحل رشد قدی

مراحل رشد قدی

افزایش قد علت شایعی برای مراجعه کودکان و نوجوانان به متخصصان غدد است ولی آیا هر فردی که با شکایت کوتاهی قد مراجعه می‌کند، واقعا کوتاه‌قد است؟ آیا برای همه این افراد می‌توان کاری کرد؟ آیا تبلیغات وسیعی که در رسانه‌های عمومی برای افزایش قد با روش‌های عجیب و غریب می‌شود، درست است؟

برای پاسخ علمی به این سوالات باید با مراحل رشد و افزایش قد انسان آشنا باشیم. 

مراحل رشد و افزایش قد

اولین مرحله افزایش قد انسان دوران شیرخوارگی است که دو سال اول زندگی را شامل می‌شود. در بدو تولد قد متوسط نوزاد ۵۰ سانتی‌متر است. در دو سال اول زندگی ۳۰ تا ۳۵ متر افزایش قد دیده می‌شود که این میزان در سال اول بیشتر یعنی حدود ۲۵ سانتی‌متر است. این رشد سریع، ادامه رشد جنینی است و سرعت افزایش قد با افزایش سن کاهش می‌یابد. 

دومین مرحله افزایش قد دوران کودکی از دو سالگی تا شروع بلوغ را دربرمی‌گیرد. دراین دوران کودک هر سال پنج تا هفت سانتی‌متر قد می‌کشد که این رشد در نزدیکی رسیدن به سن بلوغ کاهش می‌یابد. 

سومین مرحله افزایش قد دوران بلوغ است که طی این دوران یک جهش رشدی وجود دارد. در این مرحله پسران به‌طور متوسط ۲۵ تا ۳۰ و دختران ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر قد می‌کشند. طی دوران بلوغ سرعت رشد قدی ۸ تا ۱۴ سانتی‌متر در سال است. با پیشرفت بلوغ به علت تولید و ترشح هورمون‌های جنسی، تدریجا صفحات رشد استخوان بسته می‌شود و امکان افزایش قد پس از آن وجود نخواهد داشت. بنابراین این باور که تا ۲۵ سالگی قد می‌کشیم به‌طور کامل غلط است.

بچه هایی که با پا به دنیا می آیند ممکن است دچار کمبود هورمون و در نتیجه کوتاهی قد شوند. هم چنین بیماری های دوران کودکی به ویژه بیماری های طولانی مثل بیماری های مادرزادی قلبی، بیماری های مزمن ریوی که طفل از کودکی دارو مصرف می کند، بیماری هایی که منجر به سوء جذب می شود نیز در کوتاه قدی تاثیر دارد. به طور مثال عده ای که به پروتئین گندم حساسیت دارند، در صورت مصرف آن افزایش قد پیدا نمی کنند. به این بیماری «سلیاک» می گویند و در صورتی که این بیماری به موقع تشخیص داده شود می توان به افزایش قد مناسب کودک امیدوار بود.

اما یکی از نکات مهم تاثیرگذار در رشد قدی کودکان توجه به عواطف آن هاست. مطالعات نشان داده کودکانی که از محبت مادر محروم هستند دچار اختلال در افزایش قد خود می شوند این کودکان در صورت تشکیل دوباره کانون خانواده و برخوردار شدن از محبت مادر بدون نیاز به اقدام دیگری رشد قدی پیدا می کنند. بنابراین خوب است که والدین نقش مهر و محبت در کانون خانواده و اهمیت آن را دست کم نگیرند.


تاریخ ارسال پست: سه شنبه 28 بهمن 1393 ساعت: 16:55
برچسب ها : ,,,,,,,,,,,,,,

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


کد امنیتی رفرش