تبلیغات

درباره ما

    دکتر عبداله دیدبان فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان و نوجوانان
    این سایت٬ محلی است جهت اطلاع رسانی علمی در مورد بیماریها بویژه بیماریهای غدد درون ریز از جمله اختلال رشد و سایر اختلالات مرتبط با غده هیپوفیز ٬ تیروئید٬ پاراتیروئید٬ استخوان (راشیتیسم)٬ غدد آدرنال (فوق کلیه)٬ دیابت بیمزه٬ دیابت شیرین( بیماری قند)٬ اختلالات بلوغ شامل بلوغ زودرس و تاخیر در بلوغ٬ ابهام تناسلی و همچنین در مورد اختلالات متابولیک ارثی (مادرزادی) و اکتسابی

نظرسنجي

    مطالب وبسایت را چقدر مفید می دانید؟

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 67
    کل نظرات کل نظرات : 119
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 3
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 10

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 198
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 179
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 21
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 17
    آي پي امروز آي پي امروز : 86
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 94
    بازدید هفته بازدید هفته : 1,312
    بازدید ماه بازدید ماه : 2,293
    بازدید سال بازدید سال : 52,565
    بازدید کلی بازدید کلی : 1,376,224

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 3.238.180.174
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز : یکشنبه 19 آذر 1402

چه عواملی باعث ایجاد بلوغ زودرس می شود؟

چه عواملی باعث ایجاد بلوغ زودرس می شود؟

چه عواملی باعث ایجاد بلوغ زودرس می شود؟
در بلوغ پسر و دختران دو واقعه اساسی اتقاف می افتد: غده ی هیپوفیز و هیپوتالاموس شروع به فرمان هایی به غدد تناسلی( در پسران بیضه ودر دختران تخمدان) یا جنسی می کنند. و اینها را تحرک می کنند که هورمون های جنسی را تحریک بکنند. در دختران از تخمدان ها هورمونهای جنسی زنانه یا استروژن ترشح می شود که 

باعث سینه ها رشد می شود. و در پسران باعث رشد بیضه ها می شود .و بیضه هورمون جنسی مردانه یا تستوسترون را ترشح می کند که صفات ثانویه را ایجاد می کند. پس در دختران اولین نشانه ی بلوغ رشد سینه ها است که به آن جوانه های پستانی می گویند. اولین نشانه ی بلوغ در پسران رشد بیضه هاست. یعنی سایز و طول بیضه ها بیش از دو و نیم سانتیمتر می شود. یعنی حجم آن چهار میلی لیتر می شود. طول بیضه در قبل از بلوغ کمتر از دو نیم سانتیمتر است. غدد فوق کلیوی که روی کلیه ها قرار دارند( آدرنال)، یکسری هورمون های جنسی ترشح می کنند که باعث ایجاد موهای زیر بغل و ناحیه ی تناسلی می شوند. این دو واقعه ی جدا از هم هستند ولی معمولا با هم اتفاق می افتند. گاهی ممکن است با تاخیر باشد یعنی ممکن است که در دختر خانمی موهای زیر بغل و ناحیه ی تناسلی ایجاد بشود ولی سینه ها هنوز رشد نکرده باشد.
وقتی جوانه سینه یا بزرگ شدن بیضه اتفاق نیفتاده یعنی هنوز بلوغ شروع نشده است. ولی هورمونهای جنسی ایجاد شده و باعث رشد موها شده است. این بلوغ زودرس واقعی نیست. بلوغ زودرس واقعی ایجاد جوانه سینه در دختران و رشد بیضه در پسران است.
پسر من هشت سال دارد و بیضه هایش کوچک است آیا ما باید نگران باشیم؟
در پسران شروع سن بلوغ از نه سالگی به بعد است. در سن هشت سالگی باید اندازهی بیضه کوچک باشد ، پس جای نگرانی نیست ولی بیضه باید خوب لمس بشود. اگر بیضه لمس نشود مشکلی وجود دارد.
پسر من نُه سال دارد ،موهای تناسلی اش درآمده است .آیا این نشانه ی بلوغ زودرس است؟
اگر بیضه ها رشد کرده باشند یعنی بلوغ واقعی شروع شده ولی اگر بیضه ها رشد نکرده افزایش موها جای نگرانی ندارد. بعضی از بچه هایی که مو در بدن شان ایجاد می شود و بیضه ها رشد نکرده باشد ممکن است که مشکل هورمونی خاصی داشته باشند ولی ما بررسی انجام می دهیم .


تاریخ ارسال پست: شنبه 11 بهمن 1393 ساعت: 22:39
برچسب ها : ,,,,,,,,,,,,,

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


کد امنیتی رفرش