بیماریهای متابولیک استخوان و غده پاراتیرویید
افراد آنلاین :
1
بازدید امروز :
140
بازدید دیروز :
428
هفته گذشته :
1002
ماه گذشته :
8270
سال گذشته :
49700
کل بازدید :
1373359
کل مطالب :
67
نظرات :
119
تعداد اعضا :
10
امروز :
پنجشنبه 09 آذر 1402
اضافه وزن در بین کودکان به یک پدیده نگرانکننده در سرتاسر جهان تبدیل شده است. بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی، تعداد کودکان و نوجوانان دچار چاقی مفرط در طی چهار دهه گذشته 10 برابر شده است و متأسفانه این روند ادامه دارد. مشکل اضافه وزن و چاقی کودکان این مسئله را برجسته کرده است که امروزه والدین وقت کافی برای مراقبت از کودکانشان صرف نمیکنند چون این والدین هستند که مسئول عادتهای غذایی فرزندانشان هستند و باید مراقب وضعیت آنها باشند. واقعیت این است که علت اصلی این مشکل در بین بچهها سبک زندگی نادرست است که عادتهای غذایی بد و همچنین کمبود فعالیت بدنی را نیز شامل میشود. در نتیجه والدین نقش مؤثری در کنترل این وضعیت دارند. این روزها شیوههای متفاوت زندگی نیز تأثیر آشکاری روی مسئله اضافه وزن کودکان دارد. در واقع خانهنشینی، قرنطینههای سال اخیر، کمتحرکی کودکان و استفاده افراطی از تلویزیون و رایانه و غیره جزو عوامل اصلی اضافه وزن کودکان و نوجوانان محسوب میشوند. در اغلب موارد، آنها به جای ورزش، بازی و فعالیتهای جسمی وقت خود را با انواع دستگاههای الکترونیکی سپری میکنند. در ادامه بیشتر به این مشکل جدی میپردازیم. لطفاً با ما همراه باشید.
 نویسنده : دکتر عبداله دیدبان  تاریخ : 12:09  بازدید : 196
 برچسب ها :
چاقی ,
اضافه وزن کودکان ,
پرخوری کودکان ,
وزن کودکان ,
غربالگری فنیل کتونوری در ایران
ﻏﺮﺑﺎﻟﮕﺮي ﻓﻨﻴﻞ ﻛﺘﻮﻧـﻮري در اﻳـﺮان از ﺳـﺎل 1386 در ﺳـﻪ اﺳـﺘﺎن و 6 داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﻜﻲ ﻛﺸﻮر ﺷﺮوع ﺷﺪ. ﻫﺪف اﺻﻠﻲ ﻏﺮﺑـﺎﻟﮕﺮي، ﺗﺸـﺨﻴﺺ زودرس اﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎري و ﺟﻠﻮﮔﻴﺮي از ﻣﺮگ و ﻣﻴﺮ، ﻋﻘﺐ اﻓﺘﺎدﮔﻲ ذﻫﻨﻲ، و ﻋﻮارض ﺣﺎﺻـﻞ از آن ﺑﻮد.
 نویسنده : دکتر عبداله دیدبان  تاریخ : 19:55  بازدید : 1344
 برچسب ها :
فنیل کتونوری ,
غربالگری فنیل کتونوری ,
PKU ,
درمان فنیل کتونوری ,
 موضوع : تیروئید , بلوغ , آدرنال (غده فوق کلیه) , رشد , تغذیه , دیابت , اختلالات متابولیک , اختلالات هیپوفیز , اختلالات متابولیک , اختلالات متابولیک ,
ﮔﺎﻻﻛﺘﻮزﻣﻲ ﻳﻚ اﺧﺘﻼل ﻧﺎدر اﺗﻮزوم ﻣﻐﻠﻮب اﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﻘﺮﻳﺒﺎً ﺷﻴﻮع آن ﻳـﻚ در ﻫﺮ ﭘﻨﺠﺎه ﻫﺰار ﻣﻮاﻟﻴﺪ زﻧﺪه ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. اﻳﻦ اﺧﺘﻼل ژﻧﺘﻴﻜﻲ ﻏﻴﺮ واﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ ﺟﻨﺲ ﺑﻮده ﻛﻪ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﻓﻘﺪان و ﻳﺎ ﻧﻘﺺ در ﻋﻤﻠﻜﺮد آﻧﺰﻳﻢ ﮔﺎﻻﻛﺘﻮز 1 ﻓﺴـﻔﺎت ﻳﻮرﻳـﺪﻳﻞ ﺗﺮاﻧﺴﻔﺮاز اﻳﺠﺎد ﻣﻲ ﺷﻮد.
 نویسنده : دکتر عبداله دیدبان  تاریخ : 19:13  بازدید : 1672
 برچسب ها :
ﮔﺎﻻﻛﺘﻮزﻣﻲ ,
ﮔﺎﻻﻛﺘﻮز ,
آﻧﺰﻳﻢ ﮔﺎﻻﻛﺘﻮز 1 ﻓﺴـﻔﺎت ﻳﻮرﻳـﺪﻳﻞ ﺗﺮاﻧﺴﻔﺮاز ,
علت گالاکتوزمی ,
علائم ﮔﺎﻻﻛﺘﻮزﻣﻲ ,
عوارض ﮔﺎﻻﻛﺘﻮزﻣﻲ ,
تشخیص ﮔﺎﻻﻛﺘﻮزﻣﻲ ,
درمان ﮔﺎﻻﻛﺘﻮزﻣﻲ ,
 موضوع : تیروئید , بلوغ , آدرنال (غده فوق کلیه) , رشد , تغذیه , دیابت , اختلالات متابولیک , اختلالات هیپوفیز , اختلالات متابولیک , اختلالات متابولیک , اختلالات متابولیک ,
بهدلیل بالا بودن آمار ازدواجهای فامیلی بیماریهای متابولیک ارثی بهعنوان بیماریهای بومی کشورمان شناخته میشوند. ضایعات شدید مغزی، عقبماندگی ذهنی، فلجهای عضلانی، مشکلات کبدی، سنگهای ادراری، نارسائیهای چشمی مانند آبمروارید و آبسیاه و بیماریهای قلبی از عوارضی هستند که برای کودکان مبتلا به این مشکل پدید خواهد آمد. در حال حاضر با پیشرفت امکانات و انجام تستهای جدید غربالگری در بدو تولد میتوان به وجود بیماریهای متابولیک ارثی پی برد و در صورت تشخیص صحیح و بهموقع این بیماریها در داخل کشور قابل درمان خواهند بود. تأخیر در تشخیص و درمان خطرناک است و به ازای هر ماه تأخیر در تشخیص و درمان در بیماریهای متابولیک ارثی، ظرفیت ضریب هوشی کودک ۵-۴ واحد کاهش مییابد. اگر در یکسال اولیه تولد، بیماری کودک شناخته نشده و درمان آغاز نشود، حدود ۵۰ درصد ظرفیت ضریب هوشی کودک کاهش یافته و درمان وی در آینده با مشکلات بیشتری روبهرو خواهد شد.
 نویسنده : دکتر عبداله دیدبان  تاریخ : 15:50  بازدید : 1027
 برچسب ها :
اختلالات متابولیک ,
علائم بیماریهای متابولیک ارثی ,
غربالگری بیماریهای متابولیک ,
شک به اختلالات متابولیک ,
مطالب وبسایت را چقدر مفید می دانید؟
|