آرشیو موضوعی

         تیروئید

         بلوغ

         آدرنال (غده فوق کلیه)

         رشد

         تغذیه

         دیابت

         مشکلات گوش٬ گلو و بینی

         اختلالات متابولیک

         اختلالات هیپوفیز

         بیماریهای متابولیک استخوان و غده پاراتیرویید

         مشکلات دختر بچه ها
آرشیو ماهیانه
مطالب تصادفی
پیوندهای روزانه
آمار
  • افراد آنلاین : 1
  • بازدید امروز : 200
  • بازدید دیروز : 428
  • هفته گذشته : 1062
  • ماه گذشته : 8330
  • سال گذشته : 49760
  • کل بازدید : 1373419
  • کل مطالب : 67
  • نظرات : 119
  • تعداد اعضا : 10
  • امروز : پنجشنبه 09 آذر 1402
  • اضافه وزن در کودکان: خطرات و راه های پیشگیری

    اضافه وزن در بین کودکان به یک پدیده نگران‌کننده در سرتاسر جهان تبدیل شده است. بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی، تعداد کودکان و نوجوانان دچار چاقی مفرط در طی چهار دهه گذشته 10 برابر شده است و متأسفانه این روند ادامه دارد. مشکل اضافه وزن و چاقی کودکان این مسئله را برجسته کرده است که امروزه والدین وقت کافی برای مراقبت از کودکانشان صرف نمیکنند چون این والدین هستند که مسئول عادتهای غذایی فرزندانشان هستند و باید مراقب وضعیت آنها باشند. واقعیت این است که علت اصلی این مشکل در بین بچهها سبک زندگی نادرست است که عادتهای غذایی بد و همچنین کمبود فعالیت بدنی را نیز شامل میشود. در نتیجه والدین نقش مؤثری در کنترل این وضعیت دارنداین روزها شیوههای متفاوت زندگی نیز تأثیر آشکاری روی مسئله اضافه وزن کودکان دارد. در واقع خانهنشینی، قرنطینههای سال اخیر، کمتحرکی کودکان و استفاده افراطی از تلویزیون و رایانه و غیره جزو عوامل اصلی اضافه وزن کودکان و نوجوانان محسوب میشوند. در اغلب موارد، آنها به جای ورزش، بازی و فعالیتهای جسمی وقت خود را با انواع دستگاههای الکترونیکی سپری میکنند. در ادامه بیشتر به این مشکل جدی میپردازیم. لطفاً با ما همراه باشید.


    نویسنده : دکتر عبداله دیدبان  تاریخ : 12:09  بازدید : 196
    برچسب ها : چاقی , اضافه وزن کودکان , پرخوری کودکان , وزن کودکان ,
    کم کاری تیروئید در کودکان

    وقتی غده ی تیروئید کمتر از حد طبیعی فعالیت کند، یا از بدو تولد ناقص شکل گرفته باشد، یا به وسیله جراحی کل تیروئید یا قسمتی از آن برداشته شده باشد، و یا ید کافی در رژیم غذایی موجود نباشد دیگر نمی‌تواند هورمون کافی تولید کند و به این حالت کم کاری تیروئید گفته می‌شود.


    نویسنده : دکتر عبداله دیدبان  تاریخ : 17:23  بازدید : 1427
    برچسب ها : کم کاری تیروئید , علائم کم کاری تیروئید , تشخیص کم کاری تیروئید , درمان کم کاری تیروئید ,
    معرفی اجمالی غدد درون ریز بدن

    یک سری غدد وجود دارند که مجاری ترشحی ندارند و ترشحات خود را مستقیما به داخل جریان خون می ریزند که به نام غدد آندوکرین یا درون ریز یا داخلی معروفند. ترشحات این غده ها را هورمون می گویند.


    نویسنده : دکتر عبداله دیدبان  تاریخ : 10:24  بازدید : 1696
    برچسب ها : غدد درون ریز , غدددرون ریز , غدد داخلی , تیروئید , هیپوفیز , هیپوتالاموس , پاراتیروئید , غددتناسلی , غدد تناسلی , پانکراس , جزایر لانگرهانس , آدرنال , فوق کلیه , غدد فوق کلیه , تیموس , پینه آل , صنوبری , ملاتونین , اکسی توسین , پرولاکتین ,
    غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید

            غربالگري و تشخيص زودرس کم کاری مادرزادی تیروئید کمک زيادي به جلوگيري از صدمه مغزي به شيرخورران نموده است و امروزه در اکثر کشورها انجام مي شود. بهترين تست غربالگري سنجش TSH است که انواع خفيف، متوسط و شديد هيپو تيروئيديسم اوليه را مشخص مي کند. در کشور عزیزمان هم این امر بسیار مهم در روز سوم تا پنجم تولد نوزاد از طریق گرفتن نمونه خون مویرگی از پاشنه پای نوزادان انجام می شود که البته از همین نمونه خون برای غربالگری بیماری فنیل کتونوری (PKU) هم استفاده می شود.


    نویسنده : دکتر عبداله دیدبان  تاریخ : 21:14  بازدید : 810
    برچسب ها : کم کاری مادرزادی تیروئید٬ غربالگری٬ فنیل کتونوری ,
    صفحات پیشین
    ثبت نام سریع

      قوانین سایت

      کد امنیتی :
    آخرین مطالب
    مطالب پر بازدید
    نظر سنجی
      مطالب وبسایت را چقدر مفید می دانید؟
    تبلیغات متنی